Маран ата д.о.о може изменити ове Услове у било ком тренутку изменама у овом тексту. Требало би да посетите ову страницу с времена на време и проверите ажурне Услове, јер сте њима законски везани. Поједине одредбе ових Услова могу бити надјачане експлицитним законским актима или саопштењима истакнутим на другим страницама овог сајта.

Сав материјал на овом интернет сајту (у даљем тексту “Сајт”) је заштићен ауторским правима и свака неовлашћена употреба може представљати кршење Закона о ауторском и сродним правима, Закона о жиговима или других закона из области интелектуалне својине. Осим уколико је другачије назначено на другом месту на овом сајту, сав садржај можете прегледати, копирати, штампати или преузимати искључиво за личну, некомерцијалну употребу и у информативне сврхе, под условом да све назнаке о ауторским правима или другим власничким информацијама који су садржани у оригиналном документу задржите у свим копијама. Не можете мењати садржај овог сајта ни на који начин, нити га репродуковати или јавно приказивати, изводити, дистрибуирати или на други начин користити у јавне или комерцијалне сврхе. Не узимајући у обзир претходно наведено, било који софтвер или други материјал доступан за преузимање или коришћење преко овог сајта који поседује сопствене услове коришћења или лиценцирања налази се под заштитом тих услова. Уколико прекршите било који од ових Услова, ваша дозвола за употребу сајта ће бити повучена и бићете обавезни да одмах уништите све садржаје које сте преузели или одштампали.

Начини плаћања

1. Плаћање преко рачуна приликом Интернет куповине
Своју наруџбу можете платити директном уплатом на наш рачун уколико желите, што је потребно навести у захтеву. Захтев је потребно унети у поље „Напомена“ приликом попуњавања података за плаћање, а након додавања производа у корпу.

Упутства за уплату изабраних производа добићете на е-мејл који сте унели приликом регистрације. Плаћање можете извршити стандардном уплатницом у било којој пошти или банци на територији Србије, или путем интернета ако имате интернет приступ свом рачуну (web banking).

2. Плаћање поузећем (плаћање приликом испоруке робе)
Код плаћања поузећем, наручену робу плаћате готовином приликом испоруке. Новац се даје куриру приватне курирске службе или Пост експреса.

3. Плаћање картицама

Приликом плаћања картицом, роба се наплаћује одмах, а уз плаћену робу шаљемо рачун.

Сигурност података приликом куповине, гарантује процесор платних картица, Banca Intesa ad Београд, па се тако комплетни процес наплате обавља на страницама банке. Нити једног тренутка подаци о платној картици нису доступни нашем систему.

ПДВ

Све цене на овом сајту исказане су у динарима. Маран ата д.о.о није у систему ПДВ-а. Маран ата д.о.о. максимално користи све своје ресурсе да Вам сви артикли на овом сајту буду приказани са исправним називима спецификација, фотографијама и ценама. Ипак, не можемо гарантовати да су све наведене информације и фотографије артикала на овом сајту у потпуности исправне.

Достава робе и евентуална ограничења:

Поруџбине из Србије: Испорука курирском службом – 1 до 5 радних дана. Трошкови испоруке за подручје Републике Србије биће наведени на страници за плаћање.

За наруџбине преко 2.000 динара поштарина је бесплатна.

Пакете достављамо путем курирске службе Aks, D express и Bex. За територију АП Косово и Метохија достављамо искључиво путем Post express-a. Пошиљка може бити достављена и путем услуге Поште Србије.

На захтев купца, књиге можемо доставити путем курирских служби City express, Bex и Post express. Захтев је потребно унети у поље „Напомена“ приликом попуњавања података за плаћање, а након додавања производа у корпу.

Трошкови испоруке ван Србије: За купце из иностранства могући су додатни трошкови царињења, по локалним законима и ценовницима земље где се пакет испоручује, које одређује царина те земље. Ценовник пошиљки је усклађен са Поштом Србије.

За наручивање из иностранства потребно је оставити упит преко Контакт форме.

Уколико купац из иностранства одбије да преузме наручени пакет, Маран ата д.о.о. ће бити приморана да купцу наплати укупне трошкове транспорта пакета, док ће остатак новца бити враћен купцу.

Политика рекламација:

Повраћај робе

Повраћај робе се користи искључиво у складу са законским прописима. Маран ата д.о.о. гарантује повраћај новца купцу сходно исходу рекламационог процеса. Купац има право да откаже уговор о куповини сходно рекламационом процесу сајта cuvari.rs.

Рекламација у гарантном року

Рекламације се могу поднети искључиво у случају када је испоручени производ оштећен, некомплетан или не одговара спецификацији наруџбине или уколико купац жели да одустане од наруџбине.

Рекламације слати преко контакт форме. Након што примимо вашу рекламацију, она ће бити размотрена и у року од три радна дана од подношења рекламације купац ће бити обавештен о исходу рекламационог процеса.

Повраћај средстава за плаћање картицом

У случају враћања робе и повраћаја средстава купцу који је претходно платио неком од платних картица, делимично или у целости, а без обзира на разлог враћања, Маран ата д.о.о. је у обавези да повраћај врши искључиво преко VISA, American Express, DinaCard, EC/MC и Maestro метода плаћања, што значи да ће банка на захтев продавца обавити повраћај средстава на рачун корисника картице.

Заштита приватности корисника:

У име Маран ата д.о.о. обавезујемо се да ћемо чувати приватност свих наших купаца. Прикупљамо само неопходне, основне податке о купцима/ корисницима и податке неопходне за пословање и информисање корисника у складу са добрим пословним обичајима и у циљу пружања квалитетне услуге. Дајемо купцима могућност избора укључујући могућност одлуке да ли желе или не да се избришу са мејлинг листа које се користе за маркетиншке кампање. Сви подаци о корисницима/купцима се строго чувају и доступни су само запосленима којима су ти подаци нужни за обављање посла. Сви запослени Маран ата д.о.о. (и пословни партнери) одговорни су за поштовање начела заштите приватности.

Заштита поверљивих података о трансакцији:

Приликом уношења Ваших података поверљиве информација се преносе путем јавне мреже у заштићеној (криптованој) форми употребом SSL протокола и PKI система, као тренутно најсавременије криптографске технологије.

  • Правилник о заштити података
  • Одлука о именовању одговорног лица

Изјава о конверзији

Сва плаћања биће извршена у локалној валути Републике Србије – динар (РСД). За информативни приказ цена у другим валутама користи се средњи курс Народне Банке Србије. Износ за који ће бити задужена Ваша платна картица биће изражен у Вашој локалној валути кроз конверзију у исту по курсу који користе картичарске организације, а који нама у тренутку трансакције не може бити познат. Као резултат ове конверзије постоји могућност незнатне разлике од оригиналне цене наведене на нашем сајту.

Заштита поверљивих података о трансакцији и картици.

Приликом уношења података о платној картици, поверљиве информације HolestPay систем из сигурносно изолованог фрејма преноси путем јавне мреже употребом SSL протокола уз AES265 енкрипцију и  размене криптографских кључева по Diffie–Hellman принципу. HolestPay даље преноси податке картице до система банке у заштићеној (криптованој) форми употребом SSL протокола и PKI система, као тренутно најсавременије криптографске технологије. Сигурност података приликом куповине,  гарантује HOLEST E-COMMERCE DOO., процесор платних картица и Banca Intesa ad Beograd, па се тако комплетни процес наплате обавља ван овог сајта. Нити једног тренутка подаци о платној картици нису доступни овом сајту, а сви канали кроз које се трансмитују подаци или евентуално чува део података картице (уколико је реч о претплати ) јесу PCI DSS сертификовани.

Чување картичних токена за наплату се не користи на овом продајном месту и нити један податак картице се не памти на овом продајном месту, нити код HOLEST E-COMMERCE DOO,  нити код процесора платних картица, нити код Banca Intesa ad Beograd.

Фискални рачуни

За куповине на овом продајном месту фискални рачуни Вам могу бити уручени у дигиталном облику HTML/PDF.

Пословни подаци

Маран ата д.о.о.

  • Адреса: Живка Давидовића 76, Београд-Звездара
  • Телефон/кориснички сервис: 063 482 452
  • Радно време: Радним данима од 10-17 часова
  • Динарски текући рачун: 160-6000001814837-51, Banca Intesa а.д. Београд
  • ПИБ: 113942321
  • Матични број: 21947733
  • Шифра делатности: 4791